Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Légy a fiúd stylistja!

2009.02.05

Azért szereted a fiúdat, mert jó a humora, gyönyörűek a szemei, és már a puszta jelenlétével is jókedvre derít.Még az sem érdekel, hogy néha idétlenül áll a haja, és olykor elburjánzanak rajta a tinikor hírnökei (pattanások), mert tudod, hogy előbb-utóbb úgyis kinövi.De ha a te kis édesednek semmi érzéke nincs az öltözködéshez, akkor nem csak jogod, de szinte kötelességed a jó útra terelni őt.Hiába érzi jól magát a kilencvenes éveket idéző cuccaiban, valahogy a tudtára kell adnod, hogy a kilencvenes évek véget értek...

 

1.A stylistkodás lélektana

A fiúk nem szeretik, ha kioktatják őket, ezért az a legjobb, hogy úgy formálod az ízlését, hogy közben azt hiszi, ő akarja a változtatásokat.Ha kiborulsz a kedvenc nadrágjától akkor ne azt a módszert válaszd, hogy lesújtóan nyilatkozol a becses darabról.Légy cseles!Amikor véletlenül egy olyan darabot vesz fel, ami neked is bejön, őszinte ámulattal az arcodon kezdd dicsérni az adott fazont/színt.Ha azt mondod, hogy jól áll neki a kék, akkor nagyobb valószínűséggel választ a jövőben kék göncöket, mint ha azt mondod, hogy rémesen fest a zöldben.Mivel fejleszteni szeretnéd a stílusát, ne te mondd meg neki, hogy mit vegyen meg, hanem tanítsd!

Aranyszabályok:

-Az olcsó is lehet divatos!Ha arra hivatkozna a szíved csücske, hogy nincs pénze márkás cuccokra, világosítsd fel, hogy olcsón is lehet menő darabokat vásárolni.

-A kevesebb néha több!A divat egyik főszabálya éppúgy érvényes a pasiknál, mint a lányoknál.Egy egyszerű koptatásmentes farmer mennyivel ízlésesebb, mint egy agyonkoptatott és -díszített fazon!

-Nézz körül - majd vásárolj!Soha ne vegye meg a keze ügyébe akadó első darabot.Nézzen körül, gondoljon a már meglévő darabjaira, hiszen nem árt olyan ruhákat venni, amiket a régebbiekkel is tud kombinálni.

2.Irány a fodrász!

A második aranyszabály a hajra különösen érvényes.Mindegy, hogy hosszúra hagyja-e vagy levágatja rövidre, egy fiú haja legyen ápolt, és semmiképpen se legyen túlcifrázva.Az oldalt felnyírt és tarkón hosszúra hagyott sérók egyaránt a ciki kategóriába tartoznak.Arról nem is beszélve, amikor minta van borotválva a sünihajba.Brrr....

3.Ékszert a fiúknak?

Egy egyszerű bőrkarkötő vagy egy vékonyka lánc még elmegy, de a vastag arany(ozott) fukszok nem tartoznak a kívánatos darabok közé.A nagy strasszkő az egyik fülbe határozottan a NE! kategóriába tartozik.

4.Mutasd a cipődet!

Egy streetwear edzőcipővel senki sem tévedhet túl nagyot.Ha sötét a színe, még az is belefér, hogy egy kevésbé hivatalos ünnepségre zakóval és farmerrel viselje a srác.A legnagyobb tabu a hagyományos sportcipő - ezeket csakis edzésre lehet hordani!

5.Felső: amit azonnal megmutat

Az egyik legfontosabb ruhadarab.Lehetőleg beszéld le a fiút a különböző sárkányos és nonfiguratív mintákról, és inkább az egyszerű poénos mintákat ajánld neki.A legnagyobb mellényúlás az olyan póló, amin hatalmas strasszos kövekből kirakott márkajelzés látható.

6.Nadrág: az alapdarab

Hosszan sorolhatnánk, hogy mint NE hordjon egy srác, ezért most csak a legfontosabbakat emelem ki.A túlzott szélsőségek (nagyon bő vagy nagyon szűk) nem tartoznak a divatos pasik ruhatárába, ahogyan a nagyon koptatott, különféle mintákkal díszített farmernacik sem.A lábszárközépig érő nadrágot, amennyire nem áll jól senkinek, annyira sokan hordják...Egy sötétkék, egyenes szárú farmert mindenhez bátran felvehet.

7.Öv - egy fontos kiegészítő

Állítólag azok a fiúk, akik gigantikus méretű övcsatokat hordanak, valamit kompenzálni szeretnének.Nem tudjuk, hogy igaz-e mindenesetre elég rosszul néz ki...

8.Mi van a fején?

A sapkakérdést nyugodtan a szíved választottjára bízhatod - hacsak nincs rajta a sapkája még étkezésnél is.Ne feledd, hogy az oldalra fordított baseballsapka ideje már elmúlt, és persze a pomponos darabokat is hagyja meg az ovisoknak!


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.