Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sminkelj 5 perc alatt!

2009.01.18

1.perc:  Korrektorozás!

A:Frissülj fel!

A sminket mindig tiszta bőrre vidd fel!Ébredés után hideg vízzel moss arcot, majd töröld át alkoholmentes tonikkal, hogy a bőröd is felébredjen.Ezután használj hidratálókrémet, és csak azután kezdj el sminkelni, ha a bőröd beszívta a felvitt krémet.

B:Csalj a korrektorral!

Egy jó korrektor csodákra képes, főleg ha a téli hónapokban olykor karikás szemmel ébredsz.Pöttyökben tedd fel a folyékony korrektort, aztán kézzel dolgozd el a problémás részeken.

Tanács:      Vagy folyékony alapozót használj vagy korrektort a problémás részekre!

 

2.perc: Púderezés!

A:Ecsettel dolgozz!

A púdert ecsettel vidd fel, így érhetsz el igazán természetes hatást.Ha a púderszivacsot választod, könnyen beleragad a púder a korrektorba vagy az arcodon maradt krémbe.

B:Ha alapozót választasz...

Vékony fedésű alapozót válassz, amitől nem lesz maszkszerű az összhatás.A felviteléhez érdemes speciális alapozóecsetet választani, amellyel a bőröd minden apró részletében egyenletesen eldolgozhatod az alapozót.

Tanács:     A pirosítót a púder után vidd fel az orcádra.Az ecset mindig az orcától kifelé haladjon, a hajtőhöz!

 

3.perc:  Szemfestés!

A:Mélyenülő szemre!

A fáradt, mélyen ülő szemet világos szemhéjfestékkel és szemceruzával emelheted ki.Hétköznapokon kerüld a túl erős, sötét árnyalatú szemhéjfestéket.A krémes állagú szemhéjfestéket ujjbeggyel egyenletesen dolgozd el a felső szemhéjadon.

B:Az alsó szemhéjat...

...lila árnyalatú, vagy akár halványkék, barna vagy rózsaszín szemceruzával húzd ki - így hétköznap nem lesz túl feltűnő és "túl sok" a szemfestéked.

Tanács:     Ha az alsó szemhéjadat a szempillák töve fölött húzod ki, akkor fölül is használj sminket, különben ez a megoldás kicsinyíti a szemeidet.

 

4.perc:  Dús és hosszú szempillákat!

A:Alapszabály

Ha kifested a felső szemhéjadat, akkor kötelező átfésülnöd szempillaspirállal, mert a festék rápereghet a pillákra.Márpedig a világos szempilla senkinek sem áll jól!

B:Ha randira mész...

"A kevesebb több" elvét követve randira se sminkelj erősen.Megijesztheted a srácot egy koromfekete make-uppal, ha eddig csak enyhe sminkkel látott.Ám egy kevés csillogást felvihetsz a szemöldök alá, hogy még ragyogóbb legyen a tekinteted.

Tanács:      Ha a szempillafestéked beszáradt, szabadulj meg tőle, és szerezz be egy dúsító, hosszabbító szempillaspirált!

 

5.perc:  Ragyogj!

A:Száraz ajkakra

Ha az ajkaid szárazak és repedezettek, akkor ajakápolóval hozd rendbe!A megfelelő ajakápoló balzsamosan megtölti nedvességgel az ajkak felszínét, ami ideális alap a szájfény felviteléhez is.A színtelen csillogó, vagy a rózsás szájfényt ajánlom hétköznapra!

B:Fényezd be!

Egy ajakszínű szájfény, esetleg enyhe rózsaszín árnyalat bőven elég hétköznapra vagy randira, hisz a cél nem eltakarni, hanem kiemelni a szépséged.

Tanács:     A jó minőség azért is fontos a szájfényeknél, mert a felvitt csillogás többsége a gyomrodban végzi, mivel lenyalod a szádról.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.